Ontspanning

B & B Altynghe ligt in een landelijk gebied op de voormalige es  van Alting.

Op fietsafstand liggen de   nationale parken  het Dwingelderveld ( https://www.nationaalpark-dwingelderveld.nl/ )en het  Drents / Friese Wold ( https://www.nationaalpark-drents-friese-wold.nl/ ).

Ook natuurgebied Hijkerveld  met vogelreservaat het Diependal met veel ongerepte natuur is op fietsafstand.  Het zijn uitgelezen plekken om van hieruit te wandelen en fietsen. Of lekker te paard genieten van de Drentse natuur.

B & B Altynghe  is op  500 meter verbonden met de Fietsknooppuntroute. U kunt met deze knooppunten het  prachtige Midden Drenthe op de fiets verkennen.

B & B Altynghe ligt centraal in Drenthe.

Binnen 30 minuten staat  in de jungle van Wildlands Aventure Zoo in Emmen ( http://www.wildlands.nl ), bij de vele hunebedden (https://www.drenthe.nl/cultuur-erfgoed/hunebedden) of in het Drents Museum ( www.drentsmuseum.nl) om de oudheden te bekijken.

Ook een bezoekje aan het museum dorp Orvelte of het indrukwekkende herinneringscentrum kamp Westerbork, is zeker de moeite waard. Ook de Koloniën van Weldadigheid met o.a. het gevangenismuseum in Veenhuizen, zijn een bezoek waard. De Koloniën staan sinds juli 2021 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. ( https://www.kolonienvanweldadigheid.eu/ )

Gaat u graag een dagje shoppen? De Beiler ondernemers en horeca bieden u veel.

Gaat u liever naar de stad? Assen, Hoogeveen of Groningen liggen in de buurt.

U bent al in drie minuten op de snelweg.